reede, 13. jaanuar 2023

Kümme aastat hiljem ...

 Aasta 2023 on pühendatud saunale: saunakultuurile, -kombestikule, -toodetele, - ettevõtetele, -kogukondadele ja - eestvedajatele ning kõigile, kel saun on hinges...

Vaatasin, et viimane postitus siia blogisse oli aastal 2013. Kümme aastat on läinud nagu niuhti. Kuna Rein Sikk'u eestvedamisel on eestis käes nüüd Sauna aasta, siis mõtlesin, et puhun sellele blogile hinge taas sisse.

Kümne aasta jooksul on saunas, aadressiga "Õlle 13", toimunud sihtotstarbeline saunatamine. Kord nädalas on ikka keris kuumaks köetud ja on olnud juhuseid kui saun on olnud kuum kolm korda nädalas. Seltskond on enam-vähem samaks jäänud, mõned tegelased külastavad saunaõhtuid harvem aga on ka uusi liikmeid!

Mis on uut? Saun sai 2017 aastal kapremondi, kuna vana põrand ei pidanud sellisele survele vastu. Nüüd on betoonist põrand, millele võiks veel kümme korrust peale ehitada.

Veel on uus see, et saunast on kujunenud omapärane pillilaager. Meil on ikka päris kobe bänd. Koosseisus on flööt, löökriistad, bass, mandolin, banjo, kitarred, suupillid, kazood ja igat sorti löökriistad alates maracast lõpetades pesulauaga ... ahhaa, bouzuki on ka paaril korral külastanud olenguid. Muusika, mis kõlab, on seinast - seina ehk siis Uue Tartu maantepoolsest seinast - Vana Tartu maanteepoolsesse.

Tegel't ei jõua sii kogu seda kümmet aastat kirja panna, ehk siis kunagi tulevikus ... kuigi seda ka vaevalt.

Jätkan sealt, kus pooleli jäi ...

Aasta 2023, saabus kuuma kerisega ja kahe saunalisega. Laval võtsid uut aastat vastu Jansa ja Joonas. Uus aasta saabus leiliga! Aivar oli provva ka kaasa võtnud aga tema sai "peale" alles uuel aastal.

Kell kolm pärastlõunal oli "1. jaanuari pohmellisaun" nagu igal aastal. Külastatavus oli keskmine - vist oli 7 saunatajat.  Ning 7. jaanuaril oli tavaline saunaõhtu. Külalisi vist ka 7. Täpsemad arvud lisan, kui kalendri juurde jõuan.

Mõned suvalised pildid ka ...


Koroona aegne saun

Raadiomeeste saun



... lisan tulevikus veel seisvaid kui ka liikuvaid pilte ..

Alguseks piisab.

J

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar